Sosyal bilimler alanında birçok üniversite ve çeşitli bölümlerin açılmasıyla öğrenci sayısının çok yüksek sayılara erişmesi ve temel yeterliliklerin gün geçtikçe düşmesi bilimsel donanımı zayıflatmaktadır. Pandemi dönemi ile birlikte çevrimiçi eğitimde derse katılımların düşmesi, mevcut katılımlarda sadece süreç boyunca pasif kalınması ve sınavların kısa sürede ortak çözümlerle iletilmesi alan yeterliliğinde geri dönüşü olmayan bir kaybın gün yüzüne çıkmasına neden olmuştur. Ayrıca mevcut ekonomik koşullar altında akademik eğitime devamlılığın marjinal verimliliğinin giderek düşmesi bilimsel yetkinsizliğin hızını artırmaktadır. Bu noktada fırsat eşitliğinin yaratılması, disiplin içinde farklı görüş ve anlatımlara ulaşım imkanın oluşturulması ile sosyal bir proje çerçevesinde birçok öğrenciye akademik anlamda yeterliliklerinin artırılması ve akademik eğitime teşvik etmek hedeflenmektedir.
Programın temel olarak bu ve buna benzer problemlerin çözülmesi hedefini benimseyerek; lisans ve lisansüstü öğrencilerini kapsayacak şekilde, onların eksikliklerinin kapatılması ile bir üst aşama için öncelikle teorik daha sonra pratik alt yapılarının geliştirilmesi arzulanmaktadır. Programın bir alt yapı faaliyeti özelliği taşıması nedeniyle lisans ve lisansüstüne geçiş düzeyi baz alınmış, çalışmanın ücretsiz fakat nitelikli bir sosyal sorumluluk amacını taşırken maksadı doğrultusunda toplum yararına çalışması en temel gayesidir.
Yürütülen projenin ilki 18 Temmuz – 28 Ağustos 2021 tarihlerinde 10 farklı üniversiteden 15 farklı öğretim üyesinin özveri ve katkılarıyla 16 farklı ders çerçevesinde 190 öğrencinin katılımı ile yapılmıştır. Bu sene 2.si düzenlenecek olan program 18 Temmuz – 28 Ağustos 2022 tarihleri arasında yapılacaktır.
COURSECON
Düzenleme Kurulu